Activiteitenhoeve

Wijlre

De hoeve

Activiteitenhoeve Wijlre is gehuisvest in een sfeervolle boerenhoeve uit de 18e eeuw, die de erkenning Rijksmonument heeft.

Met respect voor het gebouw is de hoeve aangepast voor haar huidige functie als activiteitencentrum. Er is voldoende ruimte voor activiteiten binnen- en buitenshuis.

De hoeve beschikt over verschillende ruimtes. Zo is er een atelier, een werkruimte, een keuken, rolstoel douche/toilet, een knusse woonkamer, een sfeervolle binnenplaats en een heerlijke grote huisweide met verschillende dieren, oa ezels en kippen, fruit- en notenbomen en een grote moestuin. 

Al deze plekken nodigen uit om activiteiten te ondernemen en inspiratie op te doen of om er juist tot rust te komen.

De hoeve biedt een intieme, gemoedelijke sfeer waarin we het belangrijk vinden dat de deelnemers en medewerkers zich thuis voelen. Ook de omgeving van de hoeve leent zich om leuke activiteiten te ondernemen zoals een heerlijke wandeling langs de Geul of genieten van de prachtige uitgezichten.

Cooperatie Limburgse Zorgboeren logoDe Activiteitenhoeve is aangesloten bij de Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ).
Hier kunnen zorgvragers, gemeenten, zorgaanbieders en zorgverwijzers terecht voor vragen over beschikbaarheid, aanbod en financiering.

   Maak een afspraak om te snuffelen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen binnen onze Activiteitenhoeve het goed met elkaar kan vinden. Daarom gaan nieuwe deelnemers eerst twee dagen/dagdelen bij ons snuffelen. Zij ervaren dan hoe het is om één of meer dagdelen per week naar onze dagbesteding te komen. Ook kunnen de vaste deelnemers en medewerkers van de Activiteitenhoeve beoordelen of er een wederzijdse klik is.

Lijkt het je leuk? Maak dan snel een afspraak om bij ons te komen snuffelen.

  Waarom Activiteitenhoeve Wijlre?

Er zijn zeker 5 redenen om te kiezen voor Activiteitenhoeve Wijlre als u een dagbesteding zoekt:

  1. Wij zijn gespecialiseerd in dagopvang en doen dit er niet bij. Zo kunnen wij iedereen de zorg bieden die hij/zij nodig heeft.
  2. Wij zijn een kleine zelfstandige zorgaanbieder en werken vanuit een huiselijke sfeer. Hierdoor creëren wij een familiegevoel en voelen onze deelnemers zich echt thuis!
  3. Wij richten ons niet op mensen met één specifieke beperking. Er wordt niet gekeken welke handicap of ziekte een deelnemer heeft, maar naar wat een deelnemer wel kan en wat hij/zij interessant en stimulerend vindt.
  4. Wij bieden een grote diversiteit aan activiteiten, zoals bijvoorbeeld werken in de tuin, werken met dieren, creatief bezig zijn, koken en hebben in de zomer maanden zelfs een heus terras. Natuurlijk is er ook volop tijd om samen te spelen.
  5. Het activiteitencentrum is gevestigd in een sfeervolle boerenhoeve uit 1768 met riante tuin en huisweide, gelegen in Wijlre (Gemeente Gulpen. Zuid-Limburg).

Maak snel een afspraak om vrijblijvend te komen kijken in onze Activiteitenhoeve

Back to Top