Activiteitenhoeve

Wijlre

Deelnemers van Activiteitenhoeve Wijlre

Heb jij ondersteuning nodig bij het uitvoeren van activiteiten? Dan is dat ons uitgangspunt om bij ons deelnemer te zijn. Iedereen met een indicatie voor dagbesteding en/of ondersteunende begeleiding kan zich bij ons aanmelden.

In feite is iedereen met een beperking of chronische ziekte welkom. Er wordt niet gekeken welke handicap of ziekte men als deelnemer heeft, maar veel meer wat je als deelnemer wel kan en wat je interessant en stimulerend vindt.

Elke deelnemer spreekt samen met ons af hoe hij of zij de dag zo zinvol en stimulerend zou wil invullen. Samen met de deelnemer wordt een eigen programma gemaakt, waarbij we rekening houden met de doelen, persoonlijke voorkeuren en vaardigheden van de deelnemer, maar ook (niet op de laatste plaats) met de stemming van de deelnemer als hij of zij binnenkomt.

Met name dit laatste gegeven is voor ons vaak van doorslaggevende betekenis als het programma van de dag met de deelnemer wordt besproken. Een moeilijke taxirit, een opkomend griepje, of een regenachtige of zonnige dag betekent vaak al een hele prikkeling die verwerkt kan worden in de rest van de dag. Elke dag weer een nieuwe dag met een nieuw begin.

Kan de deelnemer de kosten vergoed krijgen?
In principe heeft iedereen met een handicap of chronische ziekte recht op een adequate vorm van dagbesteding. Hiervoor is het wel nodig dat men een indicatie krijgt om voor ondersteunende begeleiding in aanmerking te komen. Met deze indicatie kan men zelf de keuze maken om een Persoonsgebonden Budget aan te vragen om vervolgen zelf de dagbesteding te kiezen en in te kopen. Met het budget dat beschikbaar wordt gesteld kunt u bij ons in het dagcentrum dagdelen inkopen. u hebt dus de keuze zelf in de hand. Via de gemeentes kunt u ook in aanmerking komen voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning waarop u ook een beroep kunt doen!

   Maak een afspraak om te snuffelen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen binnen onze Activiteitenhoeve het goed met elkaar kan vinden. Daarom gaan nieuwe deelnemers eerst twee dagen/dagdelen bij ons snuffelen. Zij ervaren dan hoe het is om één of meer dagdelen per week naar onze dagbesteding te komen. Ook kunnen de vaste deelnemers en medewerkers van de Activiteitenhoeve beoordelen of er een wederzijdse klik is.

Lijkt het je leuk? Maak dan snel een afspraak om bij ons te komen snuffelen.

  Waarom Activiteitenhoeve Wijlre?

Er zijn zeker 5 redenen om te kiezen voor Activiteitenhoeve Wijlre als u een dagbesteding zoekt:

  1. Wij zijn gespecialiseerd in dagopvang en doen dit er niet bij. Zo kunnen wij iedereen de zorg bieden die hij/zij nodig heeft.
  2. Wij zijn een kleine zelfstandige zorgaanbieder en werken vanuit een huiselijke sfeer. Hierdoor creëren wij een familiegevoel en voelen onze deelnemers zich echt thuis!
  3. Wij richten ons niet op mensen met één specifieke beperking. Er wordt niet gekeken welke handicap of ziekte een deelnemer heeft, maar naar wat een deelnemer wel kan en wat hij/zij interessant en stimulerend vindt.
  4. Wij bieden een grote diversiteit aan activiteiten, zoals bijvoorbeeld werken in de tuin, werken met dieren, creatief bezig zijn, koken en hebben in de zomer maanden zelfs een heus terras. Natuurlijk is er ook volop tijd om samen te spelen.
  5. Het activiteitencentrum is gevestigd in een sfeervolle boerenhoeve uit 1768 met riante tuin en huisweide, gelegen in Wijlre (Gemeente Gulpen. Zuid-Limburg).

Maak snel een afspraak om vrijblijvend te komen kijken in onze Activiteitenhoeve

Back to Top