Activiteitenhoeve

Wijlre

De visie van Activiteitenhoeve Wijlre

Elk mens is uniek en bijzonder. Dit geldt zeker voor de deelnemers van Activiteitenhoeve Wijlre.

Voor ons activiteitenhoeve hebben we bewust gekozen voor een zogeheten gemengde doelgroep; iedereen is welkom. Zo proberen we een gezonde afspiegeling te zijn van de maatschappij.

Het draait om de ontwikkeling van de deelnemer, niet om groepsdoelen.

De deelnemers activeren en stimuleren elkaar, ze kunnen ook veel van elkaar leren. We kijken in principe niet naar de beperking die een deelnemer heeft, maar we gaan op zoek naar de kwaliteiten en de kansen die elke deelnemer heeft.

Iedere dag is anders. Je maakt je eigen keuzes, net als iedereen. Ongeacht je niveau of beperking. De ontwikkeling ligt in de deelnemer zelf en wij zorgen voor de ondersteuning daarbij, maar volgen wel het ritme van de deelnemer. De omgeving en activiteiten stimuleren om te groeien.

Ons doel is bereikt als de deelnemer zijn dag afsluit met een voldaan gevoel en met een glimlach op zijn gezicht huiswaarts keert.

   Maak een afspraak om te snuffelen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen binnen onze Activiteitenhoeve het goed met elkaar kan vinden. Daarom gaan nieuwe deelnemers eerst twee dagen/dagdelen bij ons snuffelen. Zij ervaren dan hoe het is om één of meer dagdelen per week naar onze dagbesteding te komen. Ook kunnen de vaste deelnemers en medewerkers van de Activiteitenhoeve beoordelen of er een wederzijdse klik is.

Lijkt het je leuk? Maak dan snel een afspraak om bij ons te komen snuffelen.

  Waarom Activiteitenhoeve Wijlre?

Er zijn zeker 5 redenen om te kiezen voor Activiteitenhoeve Wijlre als u een dagbesteding zoekt:

  1. Wij zijn gespecialiseerd in dagopvang en doen dit er niet bij. Zo kunnen wij iedereen de zorg bieden die hij/zij nodig heeft.
  2. Wij zijn een kleine zelfstandige zorgaanbieder en werken vanuit een huiselijke sfeer. Hierdoor creëren wij een familiegevoel en voelen onze deelnemers zich echt thuis!
  3. Wij richten ons niet op mensen met één specifieke beperking. Er wordt niet gekeken welke handicap of ziekte een deelnemer heeft, maar naar wat een deelnemer wel kan en wat hij/zij interessant en stimulerend vindt.
  4. Wij bieden een grote diversiteit aan activiteiten, zoals bijvoorbeeld werken in de tuin, werken met dieren, creatief bezig zijn, koken en hebben in de zomer maanden zelfs een heus terras. Natuurlijk is er ook volop tijd om samen te spelen.
  5. Het activiteitencentrum is gevestigd in een sfeervolle boerenhoeve uit 1768 met riante tuin en huisweide, gelegen in Wijlre (Gemeente Gulpen. Zuid-Limburg).

Maak snel een afspraak om vrijblijvend te komen kijken in onze Activiteitenhoeve

Back to Top