Activiteitenhoeve

Wijlre

Dagbesteding

Activiteitenhoeve Wijlre is een kleinschalige dagopvang in een huiselijke sfeer. Vanuit deze huiselijke en veilige sfeer bieden wij inspirerende en individueel gerichte dagbesteding. Kleinschalig betekent voor ons; korte lijnen tussen deelnemer, ouders en begeleiding.
Altijd dezelfde gezichten en de huiselijke sfeer zorgen voor een gevoel van veiligheid, duidelijkheid en rust voor de deelnemers, waarin ze zich kunnen ontplooien.

Iedereen met een handicap of chronische ziekte, jong of oud, is welkom. Bij Activiteitenhoeve Wijlre wordt niet gekeken naar handicap of ziekte, maar naar wat je als deelnemer interessant of stimulerend vindt. Bij ons is het bijvoorbeeld de gewoonste zaak dat jonge mensen met een verstandelijke beperking en een dementerende oudere, samen koffie drinken of appeltaart bakken.

De dagbesteding is persoonlijk, doordat deelnemers, samen met een medewerker, ZELF beslissen hoe zijn/haar dag er uit gaat zien. Wil je als deelnemer actief aan de slag of wil je tot rust komen in de huiselijke woonkamer of bij de dieren. Dat is bij ons allemaal mogelijk. Ook bieden we in de hobbyruimte een plek om gezelschapspelletjes te doen of te handwerken. Bij goed weer is er plaats op de binnenplaats om heerlijk de zon op je gezicht te laten schijnen. Ook boodschappen doen in het dorp of een mooie wandeling in de prachtige omgeving behoren tot de mogelijkheden.

Bij dit alles volgen we het eigen werktempo en interesse van de desbetreffende deelnemer. Dus activiteiten gericht op het individu, dit noemen we maatwerk. Flexibile en individuele keuzevrijheid staan hoog in het vaandel als het gaat om het bieden van maatwerk. Flexibiliteit van ons, maar ook van de deelnemers. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagdelen per week je wilt komen.

Wil je alleen ons dagcentrum bezoeken? Of wil je dit combineren met een andere plek? Het is allemaal mogelijk. We willen er wel bij vermelden dat dit niet vrijblijvend is. De dagdelen worden voor jou gereserveerd en contractueel vastgelegd.

Alhoewel Activiteitenhoeve Wijlre gevestigd is in een voormalige boerenhoeve zijn we geen traditionele zorgboerderij. Omdat onze voornaamste activiteiten niet gericht zijn op het runnen van een boerenbedrijf en de daarbij behorende taken. Wel haken we in op de activiteiten die de seizoenen, de tuin en de hoeve ons te bieden hebben. Daarom spreken we zelf liever over een activiteitencentrum in huiselijke en landelijke sfeer.

   Maak een afspraak om te snuffelen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen binnen onze Activiteitenhoeve het goed met elkaar kan vinden. Daarom gaan nieuwe deelnemers eerst twee dagen/dagdelen bij ons snuffelen. Zij ervaren dan hoe het is om één of meer dagdelen per week naar onze dagbesteding te komen. Ook kunnen de vaste deelnemers en medewerkers van de Activiteitenhoeve beoordelen of er een wederzijdse klik is.

Lijkt het je leuk? Maak dan snel een afspraak om bij ons te komen snuffelen.

  Waarom Activiteitenhoeve Wijlre?

Er zijn zeker 5 redenen om te kiezen voor Activiteitenhoeve Wijlre als u een dagbesteding zoekt:

  1. Wij zijn gespecialiseerd in dagopvang en doen dit er niet bij. Zo kunnen wij iedereen de zorg bieden die hij/zij nodig heeft.
  2. Wij zijn een kleine zelfstandige zorgaanbieder en werken vanuit een huiselijke sfeer. Hierdoor creëren wij een familiegevoel en voelen onze deelnemers zich echt thuis!
  3. Wij richten ons niet op mensen met één specifieke beperking. Er wordt niet gekeken welke handicap of ziekte een deelnemer heeft, maar naar wat een deelnemer wel kan en wat hij/zij interessant en stimulerend vindt.
  4. Wij bieden een grote diversiteit aan activiteiten, zoals bijvoorbeeld werken in de tuin, werken met dieren, creatief bezig zijn, koken en hebben in de zomer maanden zelfs een heus terras. Natuurlijk is er ook volop tijd om samen te spelen.
  5. Het activiteitencentrum is gevestigd in een sfeervolle boerenhoeve uit 1768 met riante tuin en huisweide, gelegen in Wijlre (Gemeente Gulpen. Zuid-Limburg).

Maak snel een afspraak om vrijblijvend te komen kijken in onze Activiteitenhoeve

Back to Top