Griezelen met Helloween

De deelnemers van de Hoeve zijn weer druk bezig om van Halloween een griezelige dag te maken. De voorbereidingen zijn in volle gang! Hier een voorproefje!! 🎃

 

Halloween is een feestdag die jaarlijks op 31 oktober wordt gevierd. In Nederland wordt de populariteit steeds groter. Tijdens Halloween verkleden mensen zich in kostuums, vaak geïnspireerd door griezelige of bovennatuurlijke thema’s zoals spoken, heksen, en vampiers. Kinderen gaan langs de deuren voor “trick-or-treating”, waarbij ze snoep verzamelen. Huizen worden versierd met pompoenen, spinnenwebben en andere enge decoraties. Het is een tijd van plezier, spanning en een beetje griezeligheid!

Halloween vindt zijn oorsprong in oude Keltische en christelijke tradities. Het woord “Halloween” is afgeleid van “All Hallows’ Eve”, de avond voor Allerheiligen op 1 november. De wortels van Halloween liggen waarschijnlijk bij het Keltische feest Samhain, dat op 31 oktober werd gevierd als oudejaarsdag. De Kelten geloofden dat op deze dag de grens tussen de wereld van de levenden en de doden vervaagde, waardoor geesten en andere bovennatuurlijke wezens konden rondwaren. Om deze geesten te eren en zich tegen kwade geesten te beschermen, staken de Kelten grote vreugdevuren aan en droegen ze maskers en kostuums.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.